Τετάρτη, 17 Απριλίου 2019

Μεγάλη ανάσα στους ασφαλισμένους που έχουν οφειλές

«Όλοι όσοι έχουν οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία, έως τις 31/12/2018, μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση των 120 δόσεων».Πάνω από ένα εκατομμύριο οφειλέτες θα ελαφρυνθούν ουσιωδώς».
Λόγω ότι η αίτηση θα γίνεται αποκλειστικά σε ηλεκτρονική πλατφόρμα στον ΕΦΚΑ, το γραφείο μας αναλαμβάνει την σύνταξη καθώς και την συγκέντρωση όλων των απαραίτητων δικαιολογητικών για την επιτυχή  διεκπεραίωση της ρύθμισης.
Επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλ. 23310 21191.
«Το καινοτόμο στοιχείο της ρύθμισης είναι ότι, 

πέρα από το κούρεμα των προσαυξήσεων, προβλέπει και κούρεμα της βασικής οφειλής. Συγκεκριμένα, θα γίνεται κούρεμα βασικής οφειλής, μέσω επανυπολογισμού με βάση τη χαμηλότερη εισφορά του ν. 4387/2016 για τα έτη 2002 έως 2016, εν συνεχεία θα γίνεται κούρεμα προσαυξήσεων κατά 85% και η νέα οφειλή, με μείωση της τάξης του 65% μεσοσταθμικά, θα αποπληρώνεται σε έως 120 δόσεις, με ελάχιστο ποσό δόσης τα 50€».
Για τους αγρότες «θα μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση κανονικά. Επειδή ο επανυπολογισμός δεν έχει κάτι να τους εισφέρει, γιατί είχαν χαμηλές εισφορές το προηγούμενο διάστημα, θα υπάρχει κούρεμα προσαυξήσεων 100% και εν συνεχεία 120 δόσεις, με ελάχιστο ποσό δόσης τα 30€».
Για τις οφειλές των επιχειρήσεων «εντάσσονται και οι εργοδοτικές οφειλές για τους εργαζόμενους τους. Γι’ αυτές δεν θα υπάρχει κούρεμα βασικής οφειλής. Θα υπάρχουν 120 δόσεις με ελάχιστο ποσό δόσης τα 50€. Για εφάπαξ εξόφληση θα υπάρχει 100% κούρεμα προσαυξήσεων και για εξόφληση σε δόσεις 50% κούρεμα προσαυξήσεων».
Μεγάλη ανακούφιση θα δουν και περίπου 80.000 ασφαλισμένοι που έχουν τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης, αλλά δεν μπορούν να λάβουν σύνταξη λόγω αυξημένων χρεών στα ασφαλιστικά ταμεία. Επιπλέον, με τη μείωση της οφειλής τους «απεγκλωβίζονται, και μπορούν να πάρουν σύνταξη και μέσα από μία μικρή μηνιαία παρακράτηση να εξοφλήσουν την οφειλή τους».
Η ρύθμιση θα είναι ανοιχτή για ένταξη μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου και την επόμενη μέρα από την ένταξη θα χορηγείται ασφαλιστική ενημερότητα. Η αίτηση θα γίνεται σε ηλεκτρονική πλατφόρμα στον ΕΦΚΑ και ο ασφαλισμένος θα επιλέγει αν θέλει και το κούρεμα της βασικής οφειλής ή μόνο το κούρεμα των προσαυξήσεων και τις 120 δόσεις. Προϋπόθεση,  είναι η συνέπεια στην πληρωμή των εισφορών του 2019 η οποία κρίνεται στην εκκαθάριση κάθε έτους. Επίσης, για να μην βγει κάποιος εκτός ρύθμισης θα πρέπει να μην καθυστερήσει την καταβολή ποσού μεγαλύτερου των δύο δόσεων.
Στις συντάξεις χηρείας, το πρώτο μέτρο είναι η αύξηση του ποσοστού της σύνταξης χηρείας, από το 50% στο 70% της σύνταξης του θανόντος και το δεύτερο είναι η κατάργηση των ηλικιακών περιορισμών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου